lisc

Omgeving

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel - Asten - Nederweert, op minder dan 30 kilometer afstand van vakantiepark 't Vosseven. Staande in het centrum van de Groote Peel vallen de kerktorens van deze dorpen op.

Nationaal Park De Groote Peel bestaat grotendeels uit een aaneengesloten restant hoogveen dat zeldzaam is in Nederland. Ook de landschappelijke openheid en de bekende en bijzondere vogelrijkdom maken dit natuurgebied bijzonder. Het gebied is 1500 hectare groot en bestaat uit water en moeras, open vlakte, heide en bossen. Neemt u tijdens een wandeling beslist een verrekijker mee om de vele watervogels te bekijken. Met een beetje geluk ziet u zelfs een wild zwijn.

Weerter- en Budelerbergen

De Weerter en Budelerbergen bestaan uit een aaneengesloten (naald) bosgebied met een centraal gelegen heide- en stuifzandterrein. De stuifduinen bepalen het uitzicht en zorgen voor een aantrekkelijk en golvend landschap. Op de heiden en stuifduinen broeden veel vogels.

In het gebied ligt tevens een grafheuvelveld dat dateert uit de late bronstijd en vroege ijzertijd (ca. 1000 tot 600 v. Chr.) en kan tot de grootste van Europa kan worden gerekend.

De verrassende stad Roermond

Naast de prachtige natuur, heeft de omgeving nog meer te bieden. Brengt u bijvoorbeeld eens een bezoek aan Roermond. Deze stad is voor velen nog een onbekend stukje Nederland maar de stad heeft veel te bieden. Deze stad is verrassend waterrijk, kent een kunstrijk cultuurhart, is een paradijs voor winkelliefhebbers en bovendien grenzeloos natuurrijk!

Roermond vormt het centrum van de Maasplassen, één van de grootste aaneengesloten watersportgebieden in Nederland. Maak unieke boottochten, geniet van de diverse watersportmogelijkheden en bezoek de romantische haventjes in dit gebied in Midden- Limburg. Wanneer u van winkelen houdt, kunt u uw hart ophalen in de ruim 100 winkels van de designer Outlet.

Weert, een stad om van te houden

Vakantiepark ’t Vosseven is vlak bij Weert gelegen. Een bruisende stad omringd door natuur, rust en ruimte. Een gezellig koopcentrum, bijzondere monumenten, leerzame musea en schitterende natuurgebieden bieden de bezoeker volop keuzemogelijkheden tijdens de vakantie. Weert wordt ook wel de ‘Poort van Limburg’ genoemd. De cultuurliefhebber kan in Weert zijn hart ophalen. Binnen de singels, waar vroeger de grachten liepen, is het middeleeuwse stratenpatroon nog goed te zien. Hét pronkstuk vormt de monumentale Sint Martinuskerk in het hartje van de stad.

Vertier voor het hele gezin vindt u bij Recreatiegebied De IJzeren Man. Dit gebied bij Weert bestaat uit een natuur- en milieucentrum met een natuurleerpad, een kinderboerderij, binnen- en buitenspeeltuin Kinderpretland en een subtropisch zwembad.

Thorn met z'n beroemde witte vakwerkhuizen

Het witte stadje Thorn herbergt een schat aan cultuurhistorie. Al wandelend langs de prachtige Stiftskerk en de talrijke waardevolle panden in de kern van Thorn, waant u zich in de Middeleeuwen. In het Museum 'Het Land van Thorn' komt u alles te weten over de geschiedenis van dit unieke plaatsje.

In België:

Vijvers de Luysen

Op circa 5 km van het bungalowpark, net over de grens in België, ligt Vijvers de Luysen. Het gebied bestaat voornamelijk uit open water. Vanuit de kijkhut kunt u de vele eendensoorten en trekvogels waarnemen die dit gebied als veilige rustpauze in hun trek naar het verre zuiden of naar het koude noorden gebruiken.

Het prachtige landschap van het Smeetshof

In de Smeetshof, 6 km vanaf het bungalowpark, overschrijdt u letterlijk grenzen: tussen België en Nederland, tussen bossen, moerassen, weilanden en beken zoals de Veldhoverbeek en de Lechterrietbeek. Uitkijkpunten, vogelkijkhutten en knuppelpaden gunnen u een unieke blik in dit verrassende landschap.